sistamaj


inte mycket sömn inatt menmen.. 
"New York city" väntar och energi får man av den staden så blir nog bra! :D 



30maj

 firade "farfarn" med pizza&tårta igår! sedan blev det filmtajm med "J&A", blev sent igår och var väldigt trött så sov denna lördag till klockan ett. Lördagen susade förbi och har denna kväll varit barnvakt.. tog barnen på en promenix runt "art museum" där var det "ståhej" och ett hopptorn fanns för barnen, så självklart tröttade vi ut oss där :) under dagen unnade jag mig lite shopping, blev en klänning,plånbok,hatt.. alltid hittar man något!

Imorgon söndag tar jag en dag i N.Y, vilket blir  KUL :D  ska bli fint väder också! härligthärligt ska åka dit med Nicole och kommer även möta 2 svenska tjejer där som jag inte träffat på ett tag nu.. inte planerat att göra något speciellt men blir väl att spendera lite tid i "central park" och mysa omkring! 







28maj


fick idag vakna till "bangboom", eftersom vi renoverar huset så är det nu lite kaos här.. blev därför att jag och barnen spenderade morgonen hos "farmor&farfar" innan vi gick till "playgroup".  Överraskade med "Mc donalds" blev vi till lunch,tillhör inte min favorit men så klart barnens!haha
Fick även lillaG att ta en tupplur hos dom, vilket är första gången så stolt! (pepparpeppar) ;)  Nu medan hon sussar fick jag lite "ledigt", så blir att jag knallar upp till deras hus senare igen när hon vaknar.. 

Ska äntligen till N.Y igen på söndag och lördagen åker jag till Nicole och hälsar på! hoppas på finväder så man kan våldgästa carmen som bor i närheten av henne för där finns det nämligen pool! :D hehe


26maj


dagarna rullar på och snart är det juni!

fredag-måndag var jag som sagt ledig med huset för mig själv, hade vänner över och fredagen blev låååång :) lördag fick jag besök av Nicole och hon gjorde mig sällskap till igår. Lördag blev det utgång, lyckades komma in med Nicoles pass! haha, vi var tre tjejer som använde samma ID och om vakten är "dum" eller spelade med vet jag icke men man kan ju undra...  

Idag var det regn och vi bakade lite och besökte farmorn&farfarn, åkte med till "pretzel factory" och fick så klart med mig en del hem, haha.. skulle jag äta alla som jag ständigt får så skulle jag återvända till Sverige i form av en kringla! 


"tjejerna på taket"



"memorial day"


helgdag denna måndag och nu haft 4 dagars ledigt! spenderat mycket tid ute med vänner, haft det riktigt trevlans:)

<3



lördag


känner mig som en trampad myra! :O har ännu inte lagt mig (fredagsnatt)och nu är klockan 19.30! menmen, nu är Nicole här och vi ska ut i det varma vädret så fortfarande lite energi kvar!



lördag


känner mig som en trampad myra! :O har ännu inte lagt mig och nu är klockan 19.30! menmen, nu är Nicole här och vi ska ut i det varma vädret så fortfarande lite energi kvar!



lördag


känner mig som en trampad myra! :O har ännu inte lagt mig (fredagsnatt)och nu är klockan 19.30! menmen, nu är Nicole här och vi ska ut i det varma vädret så fortfarande lite energi kvar!



lördag


känner mig som en trampad myra! :O har ännu inte lagt mig och nu är klockan 19.30! menmen, nu är Nicole här och vi ska ut i det varma vädret så fortfarande lite energi kvar!



underbart


FREDAG
idag fick man sova ut! skööööönt! fast blev inte så länge, svårare att drösa i sängen när solen skiner.. som sagt "ensam hemma" nu med lång helg, eftersom måndag är helgdag här så blir dom borta tills dess.. 
Jag har fått uppgift att mata katterna,vattna blommor och även mata barnens fjärilar, hoppas jag nu gör det rätt bara så att jag inte tar kål på dom, för "puppor" är något nytt för mig men ska väl klara av det tycker man, haha.. 
"K" hade handlat hem lite grejs till oss inför kvällen, supergulligt! :)

nu ska jag ta en tur på cykeln, hoppas bara att jag kan få fram den ur garaget nu när det är sådan röra där! för huset är under renovering, så är hantverkare här och grejar.. annars för det väl bli en promenix innan jag lägger mig i solen!:D blir antingen på taket eller att jag går till parken..






21maj

 Extra glad blev jag nu när jag fick reda på att man är ledig imon! :D Fredag med kanonväder och huset för mig själv.. härligt härligt! Bjuder in J&A till kvällen för "girlnight" med massa mat & dricka! ;) mysiiiiigt!

Denna dag var det varmt kan jag lova! inte fuktigt utan sådär härligt varmt med fläktande vindar... tog barnen till parken för "piknick lunch" och lek, "försök att fånga Kristin" är min favorit och tröttar ut mina krabater för är lite snabbare jag! ;) höhö
Träffade "L" på kvällen och såg hennes nya lägenhet, där det nog blir så att jag våldgästar då och då.. 




jag trivs..
<3 




19maj


"Smith´s playhouse" besökte vi idag, var fint väder även så passade bra att vara ute där i den stora gården. Man får inte äta,dricka osv.. innanför där vilket jag vet men glömde bort! så en tillsägelse fick man då vi mumsade russin i gräset! haha

Annars fick jag sommarkänslor ikväll när vi grillade korv! snabblektion om hur grillen funkar men vet icke om Kristin vågar sig på den..




17maj


"När det blåser så blåser det" vilket det gör nu.. idag får man hålla i hatten! 

I veckorna när jag ändå bara hänger med barn och leker så är jag för lat att "fixa mig" och kliver för det mesta upp och sedan på lite kläder osv. . igår fick jag en gullig kommentar av "lillaG" :)
-  a different Kristin today, today its something different with kristin.. 
haha, var ju så att jag hade tagit till plattång och lite mera smink.. 



14maj


Regndag torsdag så blev att vi hade "hemmadag".. barnen ville stanna inne och de fick sin vilja fram, för kände även jag att det kunde vara skönt att bara vara.. 

men dagen fylldes på med lek&bak så den susade förbi i en väldig fart!! "C" körde runt med mig i hans röda bil och jag höll även på att fastna i en tunnel, haha! bra att man inte är allt för stor,så även jag kan ta del av barnens "krypin" ;) hehe. .
När lillaG tog sin tupplur bakade iaf  "C"&jag kakor "Oatmeal Cookies", har aldrig gjort sådana förr men resultatet blev lyckat! "C" tyckte mycket om "matberedaren" som han döpte till "maskin3000" och den var han Boss över ;) 



Kanske blir "Drive-inn bio" i helgen, vilket jag aldrig vart på förr så blir kul! :)  




13maj


 Eftersom det var fint väder idag blev det fika i parken och där fick jag se ett "frieri" ,var en man som gick ner på knä och fria till sin tjej.. Grattis till dom!;) 

Jag och lillaG mötte upp lite vänner under dagen ute och lekte och sprang i gräset, mysmys :) Att se barn springa och skratta är något man blir glad av! barns dagar under vår/sommar ska vara mycket spring&lek ute så de stupar i säng till kvällen.. då mår dom bäst tror jag och inte minst föräldrarna!



12maj

Ja, idag blev det äppelapaj! dock utan vaniljsås men väldigt god! 
Smulpaj så klart!:) Barnen och jag tog ett snabbak..

Denna tisdag blev det lekplatsen och sedan åt vi lunch ute... har idag varit i min egen värld känns det som, allmänt förvirrad! men en promenix och rensa hjärnan på dagens slut så kan man tänka klart... onsdag blir det nog "playdate" med lillaG... fint väder är lovat så blir utedag :) 

Har ännu inte besökt IKEA, så funderar på om man ska ta sig ut dit snart, nyfiken på vad dom har att erbjuda.. (syftar på mat)



måndag11maj


Kanske, kanske inte men hoppas på att visningen blir av! få guidad tur i "vita huset" är ju inte varje dag, så hoppas på det nu!;)

En lugn måndag.. jag och lillaG hälsa på "farmor&farfar" alltid lika mysigt:) Hade "ArtClass" som vanligt, där jag fick en riktig "färgklapp" så var allmänt blå&grön idag! När jag tog en promenad senare kom jag på att jag fortfarande inte har förstått var jag är, känns ibland som om jag inte är så långt hemifrån.. även om miljön alls är sådan.. blir iaf en underlig känsla fast en bra sådan ska jag tillägga, för trivs gör jag ju! absolut! :)

Föresten är det 11maj idag och betyder ju att om en månad så har man besök!

<3



10maj


Marknaden igår var mysig, resturanger&affärer ställde ut stånd längs "shoppingatan",musik spelades och det var fint väder&mycket folk! 


Hade det även riktigt trevligt idag på "baseballen", man umgås och har en riktigt "goodtime" tillsammans.. nästa gång blir med familjen Ekström ;) V.I.P platser gör ju allt lite extra lyxigt med fri mat, eget bås osv..
Reglerna och att förstå allt kommer nog ta några matcher för mig men vet iaf att när publiken jublar händer något bra!haha




"Phillies maskotar"


fredag


Heldag denna fredag, från morgon till läggdags.. hade en bra dag med barnen!:) ZooClass,cykeltur,"Icecreamparty",massa lek mm.. Fullrulle med andra ord hela dagen vilket märktes väl vid sagostunden, skönt! ;) LillaG bad om en nattvisa även och visst kan jag sjunga en liten snutt men problemet var att hon ville att jag skulle sjunga en "engelsk nattvisa" som jag inte kan! haha.. så fick bli att hon först sjöng och sedan att jag repetera, blev inte helt rätt men hon nöjde sig ändå som tur var! Vid kvällsmaten gjorde vi även "guaccamole" vilket jag&G tycker mycket om, supersöt när hon uttalar det! C var rädd för den gröna geggan och var rädd att jag skulle tvinga i han! "herr petig i maten javisst!"

Varmt idag blev det också! dom sa regn men så blev det inte så nu snurrar min fläkt så man har lite luftcirkulation här i rummet!! 

I helgen ska jag sova ut,träffa Janina&Anni och får se vad vi hittar på.. baseball blir det även och ska jag med en nyfunnen vän på konsert, okänt band för mig men alltid kul att höra något nytt och innan skulle vi träffa lite folk så blir nog trevligt!:) Föresten är det morsdag här på söndag, jag som trodde det var samma datum överallt men icke.. 

Godnatt! :O 



7maj


Tog barnen till "playgroupen" denna torsdag och där var det party! visste inte att dom skulle ha ett avskedsparty för kvinnan som håller i allt.. hon skulle visst flytta så det bjöds på cupcakes,popcorn,chips mm .. kan lova att barnen blev glada! haha 
"Kristin, today is a strange day! why did they have popcorn at the playgroup?" 
"C" var lite fundersam där men jag förklara hur det låg till men han tyckte fortfarande att denna dag bjöd på mycket konstigheter.. Senare så gjorde vi lite "lemonade" och när det kommer upp en varm dag så blir det väl till att fixa ett "lemonadestånd" på gatan utanför! "C" tycker det ska vara gratis så även de som inte har pengar kan få smaka! 
Pizza fick barnen som överrasking när "K" kom hem och jag följde med och klämde en "turkeyburger" .. 

På söndag ska jag på min första "baseball match", ska följa med familjen och kika på "philles" så det blir nog kul:) 






6maj


Kände ett litet behov av svenska tvprogram en grå dag som denna.. blev "Magnus Ugglas revy", mycket kul! haha och gillade skarpt ordet "Rondell Uggla" moahaha..

Det bästa med barn.. eller en av de bra saker med små barn är att dom kan vara lättroade.. som idag tog vi bussen jag och lillaG, sedan gick vi hem genom parken och spanade på hundar och den lilla utflykten var väldigt uppskattad! så man ska passa på medan barnen är små med "enkla grejer", för sedan växer dom upp till mera krävande krabater som sedan omvandlas till monster! mohaha ;) men alla har vi varit där..även jag! sedan så vet jag att det var bättre förr..känns även som när jag var mindre så var barn på ett annat sätt och såååå länge sedan var det ju inte! eller vänta, jag har ju gått och blivit 20! GUDANS! 


jaja.. muffinsbak idag! gooouuuuda blev dom så frukost imon vet jag vad det blir för mig iaf ;D





trodde du ja!


"BubbelTeaTime"



Sverige är ett tryggt litet land som inte gör så mycket väsen av sig ,nästan alla som jag träffar på har ingen större åsikt mer än rent,lugnt,kallt,blonda men de flesta är väldigt intresserad och det finns mer att berätta.. sedan de som har varit där eller vet mer säger alltid bra saker och man känner sig väldigt "hemmablind" ibland och får bli påmind..

4maj

redan maj! :O 
ojojoj...

Vann "giftcards" från Starbucks i lördags och det kommer alltid till användning så vi var nöjda:) Vi fick olika uppdrag där man skulle hitta grejor,göra olika saker i staden.. kul hade vi iaf och efter "au pair mötet" så spenderade vi dagen ute & flummade omkring i staden! 
Igår var jag trött efter allt spring i lördags och regnade gjorde det med! blev iaf att jag for iväg ut med Janina&Anni.. "dåligt väder shoppade" och sedan hade vi film mys med god mat hemma hos Anni! :) Sugen på att tatuera sig är flickorna, så igår var vi även och kolla in två ställen.. drack "BubbelTea", har sett det massa gånger här men aldrig testat.. var som en milkshake och inte så speciellt gott men stället var inte det bästa så ska ge det en chans till någon annan stans... 

Bakade mitt första "Bananabread" idag! Populär kaka eller bröd här och min värdmamma var mycket glad när hon kom hem, hennes favorit visade det sig så har redan försvunnit en del ;) haha Gott var det och extra smarrigt blir det när man stoppar det i rosten och sedan jordnötssmör på!! Mums! 

"Laget" spekulerar om vi har fuskare kring oss..höhö

      


förstamaj

fredag idag.. skönt med helg efter en vecka som denna med sjuka barn osv... blir ju så klart lite extra och kändes idag att jag var trött! blev en promenad och nu kikar jag endast en film, så blir med andra ord en hemmakväll!:p

Imorgon blir det"Au pair möte" med alla ifrån denna stat, vilket kan bli intressant! vi ska träffas och ha någon slags tävling så planerar självklart att vinna! ;) vad för priser vet jag icke men blir iaf  glad om jag vinner presentkort på Starbucks! haha... 


-what color is grandpa´s eyes?,
Can we play with "playdoo"?

Det första jag fick höra ifrån "lillaGs" tupplur idag!;) haha





sista april...

 
...kom ju på att idag är det "sista april", vilket så klart betyder fest i Sverige! Hoppas ni har en bra dag men grillning osv... här blir det inte mycket firande, eftersom man inte firar det här och barnen fortfarande sjuka men vi pysslade idag och gjorde partyhattar, så en liten "hattfest" blev det ;) 



Annars så fick jag reda på att det blir "Baseball" den 12juni, så att ni vet familjen! :)



RSS 2.0