för mycket, då blir det svårt..


Helgens


Hittade en katalog med barnkalasgrejs,partyartiklar,kostymer för halloween osv.. och GUD VAD VILKET UTBUD! allt finns att få! Så nu blev jag sjukt taggad för October och Halloween! :P LillaG och jag bläddrade igenom och hon ville ha lite av varje på sitt nästa kalas! katt tema vill jag ha,cars,hawaii,gris,princessa osv.. inte lätt...
Hitta även mycket som jag vill köpa och ta med hem sedan men där kommer "problemet med bagaget", fast inte stoppar det mig, ett senare problem...
28juli

Ännu en bastudag! hade fönstret öppen och det blåste in sådan vam luft att jag nästan trodde någon stod där med hårblåsen! Hade denna tisdag "playdate" med  en kompis till "C", gick bra dom lekte på men så klart alltid lite småbråk, så 2 timmar räckte för pojkarna! 
Var egentligen för svettigt men jag härdade ut och gick en promenix efter jag lämnat över barnen, sedan mötte jag Janina för en picknick i det gröna! :) Vi hade en mysig kväll och den bruden tar sig denna natt till L.A ! så önskar henne en trevlig resa dit och efter denna vecka så får jag också semester!! :D blir till ett strandhus i Canada, så ska lämna detta land drygt en vecka och att vi ska bila dit är desto bättre, då får man se allt efter vägen med! spännande! 


(fredagens)nybakat bröd från mig och lillaG
alltid åtgång då man bakar "bananabread" ;)the weekend...


Svettigt har det varit i helgen! VARMT!

Lördagen provade jag och Janina en Italiensk restaurang mycket god mat fick vi där! sedan gick vi på konserten som även den var lyckad. Mysig ställe typiskt amerikanskt med bar & scen i en lokal..


efteråt på "southstreet" "en kväll vid pieren"


tycker det alltid är lite kul..


Hade tänkt att se film nere vid bron ikväll men eftersom vädret under dagens varit lite ostadigt så var den så klart inställd:/ menmen, Janina & jag slog oss ändå ner vid vattnet för en frisk fläkt! väldigt skönt med luft efter denna fuktiga dag! :O 

godnatt22juli

 ett,två,tre,fyra..

på väg till lekparken mötte vi en förvirrad man i bil som körde emot trafiken, snart får man se ännu en olycka tänkte jag! efter det så hitta vi 40dollar(ca 320 kronor). Efter det flaxa det till och jag fick se en örn som attackera en ekorre! ekorren var snabb men även fågeln, som sedan placera sig på staketet 10m bort, där skulle jag haft kameran med mig! när jag sedan skulle korsa vägen tänkte jag "vad är det där för garnnystan" men nej då. Där låg en överkörd liten katt med allt som som skall vara "innanför" bredvid.. 

lite sömn på denna dag skulle inte sitta fel, då den vart lite lång... haft barn som kivats och även om jag <3dom så slinker det ut lite svenska ord ibland.. ooops! 

Nästa vecka blir det semester med familjen, då vi tar oss upp till Buffalo & Canada så skall fixa mina papper så man kan lämna landet och få komma tillbaka! för det kan ju vara smart att inte bli kvar där..


tisdag21juli och regnig dag


En solig söndagsbrunch..
gillar resturangen "Continental", där får man mycket mat + god!:D


Syskon,syskon.. härligt med "syskon kärlek, speciellt då man är i 2-5 års åldern.. denna morgons konversation då lilalG lekte med ett tåg som så klart "C" också ville leka med (100000 leksaker men alltid ska man ha samma!!!)

C -give me that!
LillaG -No, im playing with it!!!!
-Do as i say! Kristin she dont listen to me!!!
Jag -lalala,jag hör inte...
C -do as i say and i will give u a banana!
LillaG -No! im not a monkey, buhuhuulördagsbilder


våran bil för kvällen

"Casino"

"board walk" beachen + en nöjespark i bakgrund19juli&helgen


en resume...

"Atlantic City" vad säger man om det... 
x antal spelautomater,hotel,lampor,mycket folk! "mini Las Vegas" helt enkelt! hade en intressant & kul kväll tsm med "J" iaf:) Vi gick längst "board walken" & spanade in hotellen "borgata" och "Trump taj mahaj", så nu har man upplevt den där "lek platsen" höhö
Idag söndag har vi haft en riktigt härlig relax dag! vaknade, tog en sen frukost/lunch, solade i parken, gick ner till "southstreet" och avslutade med en "frozen yogurt+hot fudge, mums! gud vad jag bara älskar att kunna vara ute och göra så mycket men ändå inte i denna stad!!!
kommer bilder när det funkar, för det gör det inte nu...
har M.J återuppstått? såg en mystisk vålnad...16juli en djungel


Denna kväll var det dags för "Lemonad ståndet" utanför, "C" var mycket taggad kan jag lova!! haha 
Efter lunch började "tjat" om när det var dags och tålamodet för en 4 åring är ju inte det bästa och 6 timmar då för mycket! men blev lyckad och de fick ihop en hel del, kanske man ska börja sätta barnen i jobb nu om dagarna med försäljning ;) hehe.. Hälften av pengarna de fick in ska gå till "dog&cat shelter", vilket är bra gjort av barnen att dela med sig men "C" påminde om att så klart inte glömma hans del! haha

Så fuktigt denna dag även och kallar inte detta sommarväder utan detta är ju som att vara i en regnskog! hade åska som rensa luften som tur var, hoppas den härliga värmen kommer tillbaka ist för denna outhärdliga!! 


15july


sådär ja.. 

umgicks lite extra med de "små liven" denna onsdag! hjälpte till några timmar mera eftersom de var bortbjudna.. ställer så klart upp på det & när man vet att man får så mycket tillbaka!
Vi hann med ganska mycket iaf, bakade brownies med lillaG (inför morgondagen då barnen ska ha "lemonad stånd" utanför), hade "playdate" med "T&L", blev mera bak på kvällen då vi gjorde pizza och + mycket lek!!!

avslutade kvällen med att träffa "J" och jag var i stort behov att fika! så vi slog oss ner med "nutella bagels+icetea" gudans vad gott det var! ;) 

trötter nu och får se vad morgondagen bjuder på för det vet man aldrig.. 

godnattthe weekend


Helgen var lyckad, "N" och hennes vän spenderade helgen här och vi gjorde mestadels det vi är bäst på när vi är tsm, äta&relaxa;) Hade det även trevligt på "baseballmatchen" fredag med "La familia".  "Phillies" vann och man blev halvt  döv där efter en "Homerun"... 
En vän till mig åker hem imorgon(tisdag) så hade även lite "avskedsmiddag", blev på mexico resturangen, im lovin it! :) 


Nicole&jag visade hennes vän ifrån San fransisco runt i staden.. 

10juni


 "Washington D.C" blev inställt denna helg, blir istället att tjejerna kommer till mig över helgen. Ikväll bli det "Baseball match"! Sedan efter det möter jag upp "N" och hennes vän, får se vad vi hittar på... Är "fest" längs min gata i helgen, så kan bli intressant att se vad som händer där!

Annars så var lillaG väldigt arg på mig för att jag inte är "superwoman" och kan precis allt! som t.ex. laga ett korvbröd! haha 7juli


-Are those two your kids?
-No, im the babysitter...
Händer då och då att folk tar för givet att det är mina barn, eller kallar mig "the kids mum"(hände denna dag), lustigt tycker jag men skönt att jag inte är det! haha ;)

så imorgon onsdag har jag ledigt, ska bara kliva upp och få iväg barnen runt klockan 9.. 

6juni


Haft en varm dag (som vanligt) och var skönt att vara inne under eftermiddagen. Hade picknick och spela fotboll med "G" sedan bakade vi även en smarrig paj! Egen plockade persikor i pajen :) gött! 
Fina vykort från "Sweden" kom med posten denna dag(mamma&pappa, kan lova att farfarn "skröt" på bänken utanför),bilderna var tagna "från orten", genuint en speciell känsla, sådant som inte finns att se här. Här handlar det mer och mäktigt,stort,"less is not more" osv.. skillnaderna är stora men ibland är det svårt att säga när någon frågar.. sedan är inte det ena bättre än det andra utan "unikt" på olika sätt.


Bitar från paraden.5juniEn stor popcorn påse passade bra under gårdagens konsert i gräset! mysigt värreFesten fortsatt även söndag med "festival" nere vid floden. Musik och "ät hur mycket glass du vill" var nog det som drog mest folk Har nog aldrig skådat en sådan blandning av publik och har nog aldrig sett så enorma människor på så kort tid! 
Annars idag så var det väldigt varmt och jag invigde även mina inlines...

Så imorgon är det måndag, får se vad LillaG och jag hittar på! Hoppas tösen nu har humöret uppe.. även jag!haha


"Happy birthday"

4 July

Parad,konsert & fyrverkeri, dagens höjdpunkt här i Philadelphia! Landets "födelsedag" och jag har nog aldrig sett så mycket folk på sådant litet område. Tänk dig en miljonstad som firar tsm på en yta lika stor som "2 åkrar", om cityesten är trångt och man får trängas för att komma någon stans så var detta en aning värre! mycket trevligt har jag haft denna dag och kul att se alla människor så glada:) Man sjunger nationalsång, viftar med flaggor och är inte rädd för att visa sin stolthet över landet sitt!3juli


Följde med min värdmamma och barnen för att plocka blåbär,hallon,persikor. Vi åkte ut till en stor gård med olika sektioner som man åkte traktor emellan för att plocka bär och frukt. Blåbären växte på stora buskar som såg ut som ett litet träd så inte samma sort som man är van vid i den svenska blåbärskogen. Vi hade det mycket mysigt där med solen som sken och lite "lant stämning". På kvällen så gjorde jag även dom sällskap till poolen och hjälpte till med barnen där, trodde det skulle vara varmare i vattnet men uppfriskande var det minsann! haha
så haft full rulle hela dagen, sover gott inatt!

Fredag idag och 4 juli imorgon, ska se paraden på förmiddagen och på kvällen blir det konsert+fyrverkeri! kul:)

nu så...


Härlig kväll det blev tsm med "J"! Vi slog oss ner på "rockytrappan" med utsikt över staden som lyser upp i mörkret.. traskade även runt nere vid bron längst floden där man ser över till "N.J. '
Alla förbereder inför helgens fest (nationaldagen) och blir bland annat parad,konsert, filmer osv.. ska bli mycket intressant&kul att få uppleva denna helg här tycker jag, eftersom vi svenskar är dåliga på att fira våran "egen dag" men visst vi har ju mycket annat som vi festar på ist.. så :) 

200907021142
200907021141

godnatt

2juni

 Blir "utomhusbio" ikväll + Aupairmöte. Varmt är det även denna dag! Så nu behöver jag något svalkande... glass kanske? sista juni


Blev en dag med farmorn och barnen idag. Vi var till "Smiths playhouse", där vi hade utelek och picknick! trötta barn efter kan jag lova:) På kvällen blev det Bio med "J", såg "My sisters keeper" med "Cameron Diaz" i en av huvudrollerna.

dscn0474

"Rockytrappan" besegras av mig och syster!Så håller jag nu  på att ta tag i studierna här nu, duktigt på att skjuta upp saker ibland men blir lätt så när man tror man har gått om tid;) Ett år att vara borta är egentligen väldigt kort, känns som hemma är det sig likt.. bra på ett sätt tycker jag så man inte får för många överraskningar, utan fortfarande har koll på er! ;) Ska iaf ta en helg i "Silver Bay", ska skriva i pappren och få iväg dom till skolan där denna vecka har jag planerat...

RSS 2.0